92. İzmir Enternasyonal Fuarı dev kortejle başlıyor

İzmir Enternasyonal Fuarı görkemli bir açılış töreni ile 92’inci kez dünyaya merhaba diyecek. 1 Eylül Cuma günü başlayacak 92. İEF için Cumhuriyet Meydanı’ndan Kültürpark Lozan Kapısı’na kadar kortej düzenlenecek. Dans gösterileri, animasyon ekipleri, spor takımları ve 18 ülkeden gençlerle birlikte İzmirliler, İEF coşkusuna ortak olacak. Başkan Tunç Soyer, “Bu sefer ilk kez bir karnaval tadında kortej planladık. İzmir’de ses getirsin istiyoruz. İzmirlileri kortejimize davet ediyoruz ve bu dev şölenimize ortak olmalarını istiyoruz” dedi.

İzmir’in simgelerinden İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl dev bir kortejle kapılarını açmaya hazırlanıyor. İzmir’in “2026 Avrupa Gençlik Başkenti Finalisti” olmasına özel “gençlik” teması ile 1-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek fuar, Cumhuriyetin 100. yıldönümünde, “Gençlik: Bugünün öncüsü” sloganıyla gençlerin vizyonunu ve enerjisini kente taşıyacak. Cumhuriyet Meydanı’nda binlerin toplanacağı kortej, kente büyük bir coşku yaşatacak. Kortejin ardından 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın resmi açılış töreni yapılacak ve 10 günlük serüven başlayacak.

Dev kortej

Kortej, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak. Süslenmiş bir otobüs öncülüğünde bando, dans gösterileri, gençlik toplulukları, spor takımları, İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, balon zincirleri, çiçeklerle süslenmiş araçlar, dorsesinde dansçıların olduğu bir araç korteje renk katacak. 18 ülkeden gençler yerel kıyafetleriyle, Onur Konuğu İl Şanlıurfa ise halk dansları topluluğuyla kortejde yer alacak. 18.30’da başlayacak kortej, Atatürk Bulvarı yani Birinci Kordon’u izleyerek Gündoğdu Meydanı’na, oradan Ali Çetinkaya ve Plevne Bulvarı’nı izleyerek Kültürpark Lozan kapısında son bulacak.

Törenle açılacak

Kortejin ardından ise 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın resmi açılış töreni düzenlenecek. Törenle birlikte 92. İEF resmi olarak başlamış olacak. 10 gün boyunca konserler, etkinlikler, gençlik organizasyonları ve 7’den 70’e herkese hitap eden programlar fuar ziyaretçileriyle buluşacak.

Soyer’den İzmirlilere davet

İzmirlileri korteje davet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken İEF’nin 92.yılında gençliği çok daha fazla öne çıkarmak istedik. Gençliğin, eğlencenin, sanatın, kültürün yer alacağı çok keyifli bir buluşma olacak. Bu sefer ilk kez bir karnaval tadında kortej planladık. İzmir’de ses getirsin istiyoruz. Başlangıcından son gününe kadar hepimizi keyifli günler bekliyor. İzmirlileri kortejimize davet ediyoruz ve bu dev şölenimize ortak olmalarını istiyoruz” dedi.

92. İEF’de sponsorlar Folkart ve Migros

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından, Folkart ana sponsorluğu Migros etkinlik sponsorluğunda düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı, 10 Eylül tarihine kadar teknoloji, ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin her yaş grubuna hitap eden etkinlikleriyle İzmirlileri karşılayacak. Fuarın giriş ücretleri; tam 13 TL, öğrenci 5 TL olarak belirlendi. Kültürpark’ın tüm kapılarından giriş-çıkış yapılabilecek ve Fuar etkinlikleri 16.00 – 23.00 saatleri arasında düzenlenecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 12000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı